Изправиха на съд счетоводителка, присвоила близо 20 хиляди лева от музея в Септември


Изправиха на съд счетоводителка, присвоила близо 20 хиляди лева от музея в Септември
Снимка: Община Септември
17 Декември 2018, Понеделник


Нейният адвокат Хари Харалампиев поиска процесът да протече по съкратеното следствие

Автор: Десант

Днес в Районния съд в Пазарджик се проведе първото открито заседание срещу бивша счетоводителка на Археологическия музей „Проф. Мечислав Домарадски“ в град Септември, която бе подведена под отговорност за присвояване на крупна сума – 19 410 лева, от културното ведомство. 

В предишно заседание бившата служителка и нейният адвокат Хари Харалампиев са поискали процесът да протече по съкратеното следствие. Това означава, че тя признава фактите от обвинителния акт в замяна на намаляване с една трета на присъдата.

Експертизи няма да се правят, ще се ползват заключенията от досъдебното производство. Днес предстои разпит само на четирима от всички свидетели. Сред тях е касиерка от охранителна фирма, на която подсъдимата твърди, че са преведени парите за охрана на музея.

Археологически музей "Проф. Мечислав Домарадски" в Септември е създаден на базата на съществуващата общоисторическа музейна сбирка, открита през 1987 г. Започналите през 1988 г. археологически проучвания в местността Аджийска воденица значително увеличават фонда му с нови и интересни материали, някои от които уникални, което е предпоставка за преобразуването му в археологически музей през 1995 г.

Той е един от най-младите музеи в страната и единственият специализиран музей за археология на територията на област Пазарджик.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки