Кампания "Жълти стотинки - Деца помагат на деца" вече и в Бургас


Кампания "Жълти стотинки - Деца помагат на деца" вече и в Бургас
27 Ноември 2018, Вторник


Идеята е заимствана от едноименната акция във Франция под патронажа на мадам Бернадет Ширак, чиято фондация работи повече 20 години и е реализирала много проекти във френското детско здравеопазване

Автор: Силвия Горанова

На 5 декември (сряда) в Mall Galleria - Бургас (ниво 1, до детски магазин "Комсед") от 10,00 до 21,00 ч. ще бъде организиран пункт за събиране на монети от всички желаещи да се включат в акцията  "Жълти стотинки - Деца помагат на деца".

Организаторите са доброволци към  Сдружение "Съзидание - 2012", което за единадесета поредна година провежда кампания за събиране на жълти стотинки в цялата страна.

Идеята е заимствана от едноименната акция във Франция под патронажа на мадам Бернадет Ширак, чиято фондация работи повече 20 години и е реализирала много проекти във френското детско здравеопазване.

В България акцията е целогодишна, като на 1 юни и на 6 декември стотинките се предават в клоновете на Банка ДСК или в организираните пунктове за събиране на монетите.

През изминалите 11 години бяха събрани средства за така необходимата апаратура и консумативи за детските отделения в София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново, Видин, Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян.



Повече информация за акцията "Жълти стотинки - Деца помагат на деца" можете да намерите на: www.stotinkite.com и https://www.facebook.com/jultistotinki/.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки