Падна първият сняг на Шипка, кой ще го чисти


Падна първият сняг на Шипка, кой ще го чисти
Снимката е архивна
15 Ноември 2018, Четвъртък


Пътят между върховете Шипка и Бузлуджа ще бъде затворен с масивни метални прегради за целия зимен сезон

Автор: Десант

Първият сняг на прохода Шипка вече е факт. Снежната покривка в момента е около 3-4 см. От „Пи Ес 2014“ – фирмата, която отговаря за двата прохода, заявиха, че имат пълна готовност за зимата. Техниката и изискуемите материали са осигурени на 100 процента.

На опорен пункт Гурково се намират 3 машини и роторен снегорин, а на опорен пункт Младежки дом в готовност за действие при снеговалеж са 5 машини плюс една товарачна машина.

На среща в Областната упрва в Стара Загора отговарящите за почистването на магистралите фирми също заявиха пълната си готовност за зимния сезон.

Представителите на общините докладваха, че вече имат сключени договори с пътно-почистващи фирми и са отделили необходимите средства за зимната поддръжка.

По време на срещата бе предложено пътят между върховете Шипка и Бузлуджа да бъде затворен с масивни метални прегради за целия зимен сезон. Мярката ще се вземе с цел да се избегнат инциденти като този през миналата година, когато младежи – любители на силните усещания, не се съобразиха със забраната за движение по този път и затънаха с кола в преспите.

Републиканската пътна мрежа в Старозагорска област е с дължина около 1000 км. Обединението „Пи Ес 2014“ тази зима ще отговаря за поддръжката на пътищата от първи, втори и трети клас, а „Автомагистрали“ ЕАД и Обединение „Магистрали 2014“ ще почистват участъците от магистралите „Тракия“ и  „Марица“ в Старозагорска област.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки