Борисов и Елжбета Биенковска обсъдиха транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани


12 Ноември 2018, Понеделник


В рамките на срещата двамата дискутираха и Бъдещата стратегия за индустриална политика на ЕС

Автор: Янко Крумов

Министър-председателят Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска обсъдиха днес темата за транспортната и дигиталната свързаност в Западните Балкани като неделима част от европейския път за страните от региона.

Еврокомисарят Биенковска отбеляза, че по-добрата свързаност е предпоставка за повишаването на конкурентоспособността и за подобряването на бизнес средата както в страните от Западните Балкани, така и в цяла Европа.

Елжбета Бенковска поздрави премиера Борисов и България за приноса им в утвърждаването на темата за Западните Балкани в дневния ред на ЕС и изрази мнение, че разширяването на границите на Съюза носи както рискове, така и много възможности.

Като едно такова предизвикателство бе отчетено гарантирането на сигурността на гражданите на ЕС. В тази връзка комисар Бенковска и министър-председателят Борисов приветстваха създаването на Европейския фонд за отбрана и свързаната с него обща Програма за промишлено развитие.

„Иновациите са ключови за развитието на европейската отбранителна промишленост и това дава допълнителна тежест на вашия ресор“, обърна се към европейския комисар премиерът Бойко Борисов.

В рамките на срещата двамата дискутираха и Бъдещата стратегия за индустриална политика на ЕС.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки