В Казанлък тръгна подписка за промени в движението на каруците


В Казанлък тръгна подписка за промени в движението на каруците
03 Ноември 2018, Събота


Вижте техните искания

Автор: Десант

Жители на Казанлък протестираха срещу безконтролното движение на каруци по пътищата. Те се събраха в петък вечерта на площад "Севтополис" в Града на розите, настоявайки да бъдат приети нови правила за движението на каруци по пътищата. 

Недоволството им е причинено от тежкия инцидент в събота, при който заради необозначена каруца, загинаха двама млади хора. В последните две години в областта са станали 26 катастрофи с участието на каруци - с 2 жертви и 11 ранени.

"В член 150 е записано, че всички водачи на превозни средства трябва да минат задължително обучение. Трябва да са правоспособни е точната дума в закона. Не знам къде има курсове за каруцар... Поредното фрапиращо беше, че деца под 12 години могат да управляват каруца. Това е записано в закона, ако с тях има придружител, който е на 16 години", коментира Боряна Андреева, организатор на протеста, цитирана от медиите.

Протестиращите настояват и водачите на каруци също да плащат "Гражданска отговорност", защото когато кола бъде блъсната от каруца, няма задължение за поемане на щетите.

Исканията на жителите са обединени в две подписки, които се отнасят до въвеждане на пълна забрана или по-стриктни регулации за движение на в страната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки