Бургаските екоинспектори спряха достъпа на Ветко Арабаджиев до пречиствателната станция в "Елените“


Бургаските екоинспектори спряха достъпа на Ветко Арабаджиев до пречиствателната станция в "Елените“
Снимка: Яна Славянска
01 Ноември 2018, Четвъртък


До принудителната мярка се стигна след сезиране на Окръжната прокуратура в Бургас за многократно установяване на значително превишение на нормите

Автор: Десант

По разпореждане от Окръжната прокуратура-Бургас, бургаската екоинспекция пристъпи към налагане на принудителна административна мярка – спиране на достъпа на оператора до „Пречиствателна станция за отпадъчни води Елените-Влас“.

До тук се стигна след сезиране на Окръжната прокуратура в Бургас за многократно установяване на значително превишение на нормите, определени в Наредба № 8/2001 г. за качествата на крайбрежните морски води на обект: Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) „Елените“, находяща се в ПИ № 11538.11.15 в местността „Ага чешма“ в землището на гр. Св. Влас, община Несебър, област Бургас.

Припомняме, че в началото на седмицата РИОСВ-Бургас внесе нов сигнал до прокуратурата. Той е за неизплатени санкции в размер на 7 млн. лева на пречиствателната станция за отпадни води във ваканционното селище „Елените”, чийто собственик е Арабаджиев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки