Как болните деца станаха политическа маша


Как болните деца станаха политическа маша
Снимка: Дарик
23 Октомври 2018, Вторник


Не е случайно, че точно сега отново се вдига шум за нищо и всички заинтересовани да извлекат дивиденти от страданието на хората се активизират

Автор: Десант

Майките на деца с увреждания продължават протеста си – този път с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Поводът са негови думи, а самият той твърди, че те са извадени от контекста.

И всичко това се случва в ключов момент – седмицата, когато новият Закон за хората с уврежданията, изготвен изцяло по исканията на протестиращите майки, трябва да влезе в Народното събрание.

Не е случайно, че точно сега отново се вдига шум около протеста. Остават броени дни, в които исканията на майките ще бъдат удовлетворени! Дни, в които опозицията явно вижда поредната възможност за яхване на събитията. Затова и всички заинтересовани да извлекат дивиденти от страданието на хората се активизират.

Опозицията открито политизира проблема и го яхна с пълна сила. Още в петък майките застанаха рамо до рамо с Корнелия Нинова и заедно поискаха оставката на Валери Симеонов.

Само преди месец поредният скандал около БСП взриви общественото пространство. Поводът отново беше протест на майките на деца с увреждания. Тогава изтече скандално съобщение, с което соцдепутат издава, че БСП е организирала протеста на майките на деца с увреждания на 2 октомври. Съобщението стана известно заради гаф. Червеният народен представител по погрешка пуснал есемеса в чат групата във Вайбър на комисията, в която членува в парламента, вместо в чат групата на социалистите, писа тогава „168 часа“.

Така 20 депутати от всички партии получават призива: "За протеста! Чакаме се на паркинга на НС! Там ще са младежите на БСП и Тони Кутев".

За секунди разбира, че замисълът на "Позитано" 20 вече е стигнал до разноцветни политици и те знаят какво е подготвила БСП. За да излезе от ситуацията, Георги Гьоков само 2 минути след първото съобщение пуска второ: "Имам предвид протеста на майките на деца с увреждания. Мисля, че като социална комисия трябва да сме там".



БСП присъства почти неизменно на всяко обществено недоволство – а целта на опозицията е повече от ясна – да свали правителството. Лично соцлидерката неведнъж е казвала, че прави всичко възможно, за да може да дойде на власт.

Омбудсманът Мая Манолова застана зад майките още в самото начало. Общественият защитник се включи с пълна сила да участва в законотворчеството. Не изпускаше и медийна изява, в която да говори за това как подкрепя жените. Едно е сигурно, от всеки проблем на хората, може да се постигне висок политически рейтинг.

Появи се и информация, че НПО, финансирано от Сорос, стои зад протеста. От ПИК направиха това разкритие и директно попитаха майките – получават ли подкрепа от Центъра за Независим живот, финансиран от „Отворено общество“. Разбира се, жените отричат. Не отричат обаче връзката с Капка Панайотова, която присъствала в работните групи за законопроекта.

Проблемът не остана в страни и от шоубизнеса. Лично Слави Трифонов се ангажира с каузата. С тениска с надпис „Системата ни убива“ водещият направи редица предавания с истории на хора с увреждания. Трифонов обаче застава не само медийно зад майките, но и финансово, и то със солидни суми. Преди време той обяви в ефир, че е спечелил дело срещу „Господари на ефира“ и дарява сумата 13 хил. лв. от делото на майките.



Впоследствие той обяви и че ще им дари средствата, спечелени от концерта му в Лондон.

Слави Трифонов нае небезизвестната зала O2 за случая. Той лично настоява преведената сума да се пази в тайна. От „Уикенд“ твърдят, че приходите от билетите са над 4 млн. лв. Дори да се извадят разходите за организиране на концерта и за самите артисти, сумата, която остава е голяма.

„Системата ни убива“ беше използвано от определени кръгове, за да се внуши, че убийството на Виктория Маринова не е било просто битово. Тогава, в момента на пришиването на „разследваща“ към „журналистка“ и убита, системно се тиражираше снимка на жетвата с такава тениска. По време на масовата истерия, преди да стане ясно, че убийството е криминален случай, а не политически, целенасочено и системно се тиражираше фалшива информация, подкрепена точно с тази снимка. 

Източник: tribune.bg


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Веска
23.10.2018 19:50:48
1
0
Да не дава Господ твоите деца да се използват така, както мислиш, че някой използва болните деца!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки