МВнР: Вотът на македонските граждани не може да бъде пренебрегнат


МВнР: Вотът на македонските граждани не може да бъде пренебрегнат
01 Октомври 2018, Понеделник


Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО, пише в позицията на външното ни министерство по повод резултатите от референдума в Македония

Автор: Десант

В позиция, разпространена до медиите от Министерството на външните работи (МВнР), се изразява увереност, че демокрацията има корени в обществото в Република Македония.

"Вярваме, че демокрацията има корени в обществото в Република Македония. Референдумът е най-висша демократична практика – с изразената воля на участвалите в него и с отчитане на онези, които не гласуваха.

Гражданите имаха свободен избор и над 90 процента от гласувалите на този консултативен референдум заявиха по категоричен начин желание страната да бъде част от европейската и евроатлантическата общност.

Техният глас е видим и ясен, поради което не може да бъде пренебрегнат. Време е целият политически елит на нашата съседка да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми.

Залогът е голям – бъдещето на държавата и бъдещето на всички нейни граждани. Голямото мнозинство от гражданите са „за“ членство в ЕС и НАТО. Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона.

Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО"
, пише още в позицията на външното ни министерство по повод резултатите от референдума в Македония.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
plmn
01.10.2018 15:54:48
1
0
Що за народ ще си смени името, когато други му кажат да го направи...Макдоналдс да се именуват
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки