Една година след потопа в Камено: Как са похарчени парите от даренията за пострадалите?


Една година след потопа в Камено: Как са похарчени парите от даренията за пострадалите?
27 Септември 2018, Четвъртък


На днешното си заседание местният парламент в Камено прие отчета на Иван Кузманов (НФСБ) и реши да удължи срока на дарителската кампания до 28 февруари 1019 г.

Автор: Севдалина Пенева

Малко над 128 000 лева са постъпили по дарителската сметка в помощ на пострадалите семейства в община Камено по време на поройните дъждове през октомври миналата година. Средствата са от дарители физически и юридически лица. В тази сума влизат 98 780 лв., предоставени от Националната дарителска кампания на Български червен кръст.

Данните огласи общинският съветник от партия „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ) в Камено Иван Кузманов, който е и председател на местния Обществен съвет, създаден за подпомагане, съдействие и контрол при разпределянето на средствата от дарителската кампания между пострадалите от бедствието през 2017 г.

Според отчета на Иван Кузманов, предоставен на днешната сесия на Общинския съвет, общо 102 064 лева са били използвани за ремонт на 19 от най-пострадалите домакинства в селата Ливата и Полски извор.

С тези средства е била подменена и дограмата в детската градина в с. Черни връх, която е струвала 2 337 лева.

Остатъкът от общата сума по тази сметка е 26 142 лв.

Отделно, по общинска дарителска сметка на Община Камено, са постъпили 20 000 лева – 10 000 лв. от Варна, 5 000 – от Айтос и 5 000 – от Руен.

5 000 лева от тази сума са били платени на „Интегро груп“ ЕООД, по решение на Общинския съвет, за извършване на оценка на щетите. 4 627 лв. пък са били похарчени за закупуване не необходима техника на пострадалите домакинства. Остатъкът от 10 372 лв. е заложен в Бюджет `2018 г. по дейности и параграфи, като приходен остатък.

На днешното си заседание местният парламент в Камено прие отчета на Иван Кузманов и реши да удължи срока на дарителската кампания до 28 февруари 1019 г., с цел продължаване на ремонтните дейности на останалите 15 домакинства и обхващане на други пострадали семейства.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки