Каналджия, вкарал в страната 28 мигранти от Афганистан и Пакистан, остава в ареста


Каналджия, вкарал в страната 28 мигранти от Афганистан и Пакистан, остава в ареста
Снимката е илюстративна
25 Септември 2018, Вторник


Съдът не се трогна от защитата на обвиняемия

Автор: Янко Крумов

Състав на Окръжен съд - Бургас потвърди взетата от Районен съд - Царево мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Христо Г., привлечен като обвиняем за подпомагане на чужди граждани да пребивават в страната в нарушение на закона.

Срещу определението на първоинстанционния съд бе подадена жалба от защитника на обвиняемия, с която се искаше мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека „Домашен арест“ или „Гаранция“.

В жалбата се посочва, че обвиняемият е млад човек, допуснал грешка, направил е самопризнание и желае да се върне към предишния си начин на живот.

Христо Г. е привлечен като обвиняем за това, че на 17 септември, около 01,45 ч., в района на отбивката за лодкостоянката на река Ропотамо, противозаконно подпомогнал 28 чужденци, граждани на Афганистан и Пакистан, да преминават в страната в нарушение на закона.

Христо Г. е обвинен в тежко умишлено престъпление, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Окръжен съд - Бургас прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие предвид, че управлявайки микробуса, с който е превозвал нелегалните емигранти, е направил опит да избегне полицейска проверка и да избяга. След преследване от страна на полицията е бил заловен.

Според Окръжен съд – Бургас, Христо Г. може да извърши престъпление ако не бъде задържан. В справката му за съдимост е отбелязано предишно нарушение на наказателния закон.

Обвиняемият е управлявал моторно превозно средство, в срока на изтърпяване на наказанието – лишаване от право да управлява МПС, като е бил освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание „Глоба“.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки