Отново протест срещу презастрояването на столичния квартал "Младост"


Отново протест срещу презастрояването на столичния квартал "Младост"
24 Септември 2018, Понеделник


Митингът ще се проведе край метростанцията на бул „Александър Малинов” и започва в 19,00 часа

Автор: Десант

Утре, 25 септември, жителите на столичния район „Младост” се събират на масов протест срещу ужасяващото презастрояване на квартала. Митингът ще се проведе край метростанцията на бул „Александър Малинов” и започва в 19,00 часа. 

Мястото е избрано неслучайно – именно в този район е планирано да се реализират голяма част от предвидените 430 000 кв. м. нови застроявания.

Исканията на протеста, организиран от „Зелен Младост” са:
- извършване на проверки на процедурите, по които са възстановени или продадени имоти.
- актуализиране устройствените планове за „Младост”, като в тях да бъдат дефинирани и отразени жизнените пространства, които гражданите използват. Включване в тези пространства на буферна зона, която да не позволява строежи в непосредствена близост до детски площадки и обекти на отдиха. Да не се застрояват съществуващите паркинги и погранични на парковете територии, парковете трябва да имат свободен достъп откъм жилищните комплекси, а не плътно да се застроява около тях.
- незабавно спиране на строителните дейности в парка до магазин Лидл в Младост 3. На инвеститора да му бъде предложен равностоен общински терен на безконфликтно място.
- отпадане на предвидените 8-етажна сграда и два търговски обекта в парка до Лидл.
- запазване на парка в сегашния му вид и включването му в Зелената система на Столична община.
- да не бъде допускано строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където възникна гражданско недоволство.

От „Зелен Младост” заявяват, че е настъпило време разделно за бъдещето на квартала - дали ще бъде превърнат в бетонно гето или ще бъде защитено това, което е изконно право на гражданите, гарантирано от Конституцията на Република България – да живеят в благоприятна и здравословна околна среда.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки