Валери Симеонов: Атаките срещу Ангел Попов са отговорът на олигарсите, чиито интереси настъпих


Валери Симеонов: Атаките срещу Ангел Попов са отговорът на олигарсите, чиито интереси настъпих
13 Септември 2018, Четвъртък


Вицепремиерът и лидер на НФСБ защити в студиото на „Лице в лице“ заместник-министърът на транспорта

Автор: Янко Крумов

Искам да попитам прокурора, поискал отстраняването от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов, дали ще постъпи по същия начин с шефа си Сотир Цацаров, ако и за него получи донос, че преди 5 години взел от някого някакви пари. Риторичния въпрос зададе вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов в студиото на „Лице в лице“ по бТВ.

Повод за емоционалното му изказване бе публичната аката срещу Попов, който е предложение лично на заместник министър-председателя. Проверил съм случая и мога да кажа, че компроматът е организиран от фирма, която има сходен бизнес с този на Ангел Попов от времето, преди той да започне работа в Министерството  на транспорта.

Шефът на конкурентната фирма е написал писмо до прокуратурата, в което обвинява Попов за „престъпление“, извършено преди пет години. На база на доноса, без да има каквото и да потвърждение на думите в писмото, нито пък да е имало разследване, от прокуратурата са поискали отстраняването на заместник-министъра. И започна медийна кампания за очерняне, коментира Валери Симеонов.

Той уточни, че е обяснил случая на Бойко Борисов.

Вече съм на мнение, че атаката срещу Ангел Попов е всъщност атака срещу мен самия, като отговор на имена като Васил Божков и братя Домусчиеви, чиито интереси настъпих, каза още вицепремиерът. Той напомни, че е съавтор на Закона за хазарта, който предстои да бъде разгледан в Народното събрание. Припомни и опита на братя Домусчиеви да ощетят държавата с десетки милиони левове от приватизацията на Български морски флот.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
защо
16.09.2018 17:18:09
0
0
си говорят разни официални неща, без някой да разбира... политици. пълно задкулисие, лъжа и измама. Защо няма мерки срещу колите? Защо няма ден без МПС, както е навсякъде в Европа от много години. Защо няма допитване по тези неща - сигурност, чистота ???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки