Алкохолният бос Миньо Стайков и синът на карнобатския кмет Иван Димитров остават в ареста


Алкохолният бос Миньо Стайков и синът на карнобатския кмет Иван Димитров остават в ареста
Снимка: БГНЕС
08 Септември 2018, Събота


Според магистратите има опасност те да извършат нови престъпления

Автор: Десант

Бизнесменът Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на карнобатския кмет Иван Димитров остават за постоянно в ареста, реши Специализираният наказателен съд.

Те бяха задържани след разбиването на фабрика за нелегални цигари в Карнобат, нанесла щета на бюджета в размер на 70 млн. лв.

Първоначално бяха арестувани 10 души, а обвинения бяха повдигнати на 8, сред които – и Стайков. Те ще отговарят за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни измами и търговия с незаконни цигари. Трима души се издирват, сред тях - и синът на бизнесмена Стайко.

Според съдията по делото може да се направи обосновано предположение за участието на Стайков в престъпната група. Също така имало доказателства, че той е създал условия и организация за извършване на данъчни престъпления, чрез регистриране на голям брой търговски дружества на свързани с него лица, които той реално контролира.

От документите по делото съдът установи още, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия Хазърбасанов към престъпната група. Той също контролирал търговски дружества, регистрирани на негово име и други лица, които евентуално са създадени с цел извършване на данъчни престъпления.

Обосновано предположение за участие в организирането на дейността по производството на цигари без бандерол има за Иван Димитров, според съдебния състав. За данъчни престъпления обаче нямало данни.

Опасност за укриване няма за никого от обвиняемите, каза още съдията, цитиран от БТА. Като допълни обаче, че има опасност те да извършат нови престъпления.

Кметът обяви, че синът му не е знаел за незаконното производство, а адвокатът на Миню Стайков обяви, че клиентът му е „пришит” към делото.

Определението на съда може да се обжалва.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Supermag
27.10.2018 14:18:37
0
0
Дали ще ги осъдят обаче!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки