Футболното хулиганство по света: Феновете на "Лацио" ще отговарят за сексуална дискриминация


Футболното хулиганство по света: Феновете на "Лацио" ще отговарят за сексуална дискриминация
21 Август 2018, Вторник


Не пускали жени да посещават Северната трибуна на стадион "Олимпико" в Рим

Автор: Десант

Италианската футболна федерация е започнала разследване срещу ултрасите на "Лацио", които не желаят жени да посещават Северната трибуна на стадион "Олимпико" в Рим.

Преди първия мач от Серия "А" за сезона срещу "Наполи", крайните привърженици на "римските орли" разпространиха флаери, на които пишеше, че тяхната трибуна е "свещено място" и е забранена за дами.

От "Лацио" обвиниха "няколко фена" и заявиха, че "са против всякакъв вид дискриминация".

Футболната централа на Италия е съобщила за Би Би Си, че е започнало разследване заради въпросните листовки.

От полицията пък съобщиха, че са идентифицирали лицата, отговорни за флаерите, и срещу тях ще бъдат взети мерки във връзка със сексуалната дискриминация.

Посланието на флаерите е насочено към "жените, съпругите и приятелите", които не трябва да стоят на първите 10 реда на трибуната.

"Тези, които избират стадиона като алтернатива на спокоен и романтичен ден на Вила Боргезе, трябва да отидат в други части", пишеше още в листовките.

Флаерът е подписан от "Direttivo Diabolik Pluto", който е един от лидерите на група от ултраси на "Лациo" известна като Irreducibili.

Говорителят на "орлите" Артуро Диачонале заяви пред италианските медии, че "в клуба никой не е знаел за тази инициатива и тя е организирана от част от крайните привърженици".

Миналият сезон "Лацио" бе наказан, след като привърженици разпространиха антисемитски стикери, които показваха жертвата на Холокоста Ане Франк с екип на големия градски противник "Рома".


В категории: Свят , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки