Бивш зам.-министър на туризма: Вече четири години Ангелкова прави безобразия


Бивш зам.-министър на туризма: Вече четири години Ангелкова прави безобразия
15 Август 2018, Сряда


Ако продължаваме така, ще бъдем изпреварени от Албания и Македония, категоричен е Бранимир Ботев

Автор: Десант

Престанах да вярвам на данните, които ръси Министерството на туризма. Ще вземе да се окаже, че за 4 години, два пъти се е покачил туризмът ни. Това не е вярно“, заяви бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, който атакува в ефира на телевизия „Bulgaria On Air“ министърката на туризма Николина Ангелкова.

По думите му, цифрите, които тя изнася, драстично се разминават с тези на световните организации. 

„Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави защото тези пари отиват в нечий джоб", допълни Ботев

Пред „Денят ON AIR" бившият зам.-министър уточни, че е отправил 7 въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е отговорено. Той предполага, че темата се избягва, тъй като става въпрос за заинтересовани страни.

„Четири години Ангелкова прави безобразия. Най-голям ръст има в градския туризъм. Културно-историческият туризъм дърпа. Но не благодарение на министър Ангелкова. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така", подчерта бившият зам.-министър.

Той е категоричен, че в рамките на тези 4 години нищо не е направено за българския туризъм от страна на подопечното на Ангелкова ведомство. В резултат на това българският туристически продукт е съсипан и дори самите българи вече почти не ходят на почивка по родното Черноморие.

Бихме допълнили, че туристическата министърка прави и всичко възможно да попречи на усилията, които полага ресорният вицепремиер Валери Симеонов, за да въведе някакъв ред в бранша. Ангелкова системно брани закононарушителите, издигнали незаконни постройки и заведения покрай плажната ивица, и упорито се противопоставя на акциите срещу шума в курортите.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки