Единственият българин дервиш ще разкрие за първи път пред публика тайните на Изтока


Единственият българин дервиш ще разкрие за първи път пред публика тайните на Изтока
10 Август 2018, Петък


Васил Тосев ще покаже в Свети Влас най-мистичните ритуали за пречистване 

Автор: Десант

Единственият българин дервиш ще покаже за първи на сцена едни от най-мистичните ритуали, практикувани за пречистване. Това ще стане пред публиката в летния театър „Арена“ в морското градче Свети Влас – на 19 август и 2 септември от  21 ч.

Васил Тосев ще даде отговори на въпросите: какво е суфизъм? какво е йога? Как е възникнала тази древна наука, за кого е предназначена? Каква е тайната на крия йога, скрита в сутрите на Патанджали? Как йога помага за възстановяване на физическото и психическото състояние без употреба на лекарства? Защо танцът на дервишите е в посока, обратна на часовниковата стрелка и какъв е целебният ефект за публиката



Преди да стане човекът, когото познаваме днес, Васил Тосев е бил управител на оръжеен магазин, имал е редица здравословни проблеми и е тежал над 100 кг. Но решава да промени начина си на живот и да се пречисти от ненужното за душата и тялото.

Днес може да се върти около единия си крак без да спира в продължение на повече от 2 часа. „Всичко е въпрос на отдръпване на сетивата, което много малко хора го могат. Въпрос на пауза на мисълта“,  така коментира самият Васил Тосев това свое умение.

Той многократно е ставал свидетел на лечебните въздействия на дервишките танци върху публиката. Обяснява си го с магията и мистиката, които носят те. В тях всяко едно движение, позиция и стъпка са от голямо значение, за да може мисълта да се отдели от тялото и сетивата да останат настрана.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки