Започва изграждането на пречиствателна станция в Айтос


Започва изграждането на пречиствателна станция в Айтос
08 Август 2018, Сряда


Стойността на целия проект възлиза на близо 19 милиона лева и това го превръща в най-голямата инвестиция в община Айтос от началото на демокрацията

Автор: Десант

В Айтос започва реализацията на най-мащабния проект, правен някога в общината. Днес бе даден символичен старт на изграждането на Пречиствателна станция за отпадни води. Първата копка направиха кметът на общината Васил Едрев, зам. областният управител проф. Севдалина Турманова и Божидар Роев, представляващ изпълнителя - ДЗЗД "КА АЙТОС".



Официални гости на събитието бяха още бургаските депутати от ГЕРБ Ивелина Василева и Галя Василева, директорът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите инж. Тонка Атанасова, изпълнителният директор на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев, общински съветници, кметове на населени места и други.

Стойността на целия проект възлиза на близо 19 милиона лева и това го превръща в най-голямата инвестиция в община Айтос от началото на демокрацията.

Строителните дейности ще продължат малко повече от една година. Очаква се в края на лятото на 2019 г. Айтос да има модерна пречиствателна станция, която да обслужва целия град и още три населени места.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки