ИАРА на борба с незаконния нощен риболов


ИАРА на борба с незаконния нощен риболов
Снимки: ИАРА
06 Август 2018, Понеделник


Край Дуранкулак инспекторите засякоха улов на маломерни европейски сомчета

Автор: Десант

Резултатите от последните проверки, извършени от инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) във връзка с активния летен сезон по търговски обекти, рибни стопанства, плавателни съдове и места за риболов, показват наистина отговорен риболов.

Това коментира изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов. „Липсата на нарушения говори за повишаване културата сред представителите на бранша, в това число и на любителите рибари – един от ефектите на наскоро приетите поправки в закона. С общи усилия успяхме да постигнем консенсус в името на развитието на сектора и правилното управление на рибните ресурси”, допълва още той.

Изпълнителният директор на ИАРА обаче изтъкна, че не така стои въпросът с нощния улов. „Там ще съсредоточим всичките си сили, прилагайки закона в цялата му тежест”, категоричен бе д-р Николов.
 
По време на нощния обход на района от Бургас до Царево инспекторите на агенцията са съставили четири акта по чл. 22 ал. 1 от ЗРА за липса на билет за извършване на любителски риболов и един акт по чл. 37 за извършване на любителски риболов във водите на язовир „Мандра” чрез косене (търмъчене).

В района на езерото Дуранкулак са съставени 9 акта за нощен риболов на маломерни риби - всичките от вида европейски сом.



Установено е и използване на въдици над допустимия брой.

Съставени са общо 9 акта за  извършените административни нарушения. Маломерната риба е върната във модата, а с констативен протокол са иззети въдиците на нарушителите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки