Заради засилен мигрантски натиск: Пращат още полицейски сили на границата


Заради засилен мигрантски натиск: Пращат още полицейски сили на границата
04 Август 2018, Събота


Премиерът Борисов съобщи в Малко Търново, че от понеделник на място отиват 50 души от специалните сили, които да са в помощ на вече командированите 40 граничари

Автор: Десант

Държавата праща допълнителни полицаи по границата с Турция. Причината, според премиера Борисов, е засилен мигрантски натиск. В последните дни било предотвратено влизането на две големи групи мигранти.

Борисов инспектира състоянието на границата в района на Малко Търново. Премиерът съобщи, че от понеделник на място отиват 50 души от специалните сили, които да са в помощ на вече командированите 40 граничари. От началото на септември те ще разполагат и с нови 70 джипа.

И двете групи мигранти, съответно от 11 и 17 души, са били спрени още на турска територия, обясни комисар Светлан Кичиков, началникът на ГД-Гранична полиция.

„Натискът е голям. Споразумението с Турция обаче работи много добре. Притеснителното е, че има 15 каналджии, които са деца, а знаете законът към тях е снизходителен”, заяви премиерът Борисов.

За една година България е върнала над 2500 мигранти в страните, от които са дошли. „Надявам се и тази година да минем пак над 1000-1500 човека, което на практика прави България единствената неуязвима до този момент от мигранти”, коментира премиерът Борисов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки