Ремонтираха 12 километра от важен транспортен участък в Североизточна България


Ремонтираха 12 километра от важен транспортен участък в Североизточна България
Снимка: АПИ
03 Август 2018, Петък


Третокласният път Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия осъществява пряката връзка на населените места с Южното Черноморие

Автор: Десант

Завърши рехабилитацията на 12 км от път III-904 Гроздьово - Провадия в област Варна. Проектът е част от лот 9 и се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. За обекта вече има подписан Акт 16 и разрешение за ползване. Със средства от Европейския фонд за регионално развитие се ремонтират близо 30 км от третокласния път, съобщава АПИ.

От тях 12 км са готови, а на останалите над 17 км, включени в лот 8, строителните дейности са в заключителен етап и приключват до края на месеца.

Третокласният път III-904 Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия е с важно стопанско значение за Варненска област, тъй като е пряка връзка на населените места от Североизточна България с Южното Черноморие. С основния му ремонт се осигурява безопасен и бърз транспортен достъп на жителите на близките населени места с административните центрове Провадия и Долни чифлик, с път I-9 Варна - Бургас и АМ „Хемус“.

Ремонтираният участък e с подновена пътна настилка и нова отводнителна система. Направени са 7 водостоци и са рехабилитирани 16 съществуващи. Основно ремонтираните отсечки са с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Участъците преминават през три населени места - с. Нова Шипка, с. Бързица и Провадия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки