Проблем с упойката – това е една от версиите за смъртта на родилката в Плевен


Проблем с упойката – това е една от версиите за смъртта на родилката в Плевен
Родителите на починалата жена не вярват на обясненията на лекарите
31 Юли 2018, Вторник


Дъщеря ми никога не е имала проблеми с упойки и не е боледувала от нищо, категорична бе обаче майката на починалата

Автор: Янко Крумов

Здравните власти потвърдиха за тежък проблем с упойката на починалата родилка в Плевен. 38-годишната Маргарита почина  по време на планово секцио. Бебето ѝ остава в кома.

„Някакви лекари започнаха да ни заблуждават, че това не е лекарска грешка, че това се случва”, разказва пред Нова ТВ майката на Маргарита - Веска Петрова.

От болницата продължават да отказват коментар за причините около инцидента. „Преди да излязат резултатите от аутопсията не можем да дадем някакво изявление, тъй като не знаем какво се е случило. Всичко е спазено”, заяви Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, Плевен.

„Това, което знаем всички е, че се е създал тежък проблем по време на въвеждане в анестезия, води се час, час и нещо реанимационни мероприятия, което води до летален изход”, обясни д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването.

„Тя има операция от апандисит, има срязване на мастна жлеза, има операция на гръбначния стълб, има операция на коляното. Правени са с пълна упойка и никога не е имала проблеми. Въобще не е имала проблеми с упойки и не е боледувала от нищо”, разказва още Веска Петрова.

„Оценката е била, че жената е здрава, тъй като имало планирано секция, а това се появява по време на въвеждане в анестезия, така че дали е сърдечен проблем, който е създал проблема, или белодробна емболия – не знаем. Въвеждащият анестезията е много опитен колега с дълъг стаж”, обясни зам.-министър Пенков.

Междувременно, състоянието на бебето остава тежко. Здравните власти твърдят, че лекарите нямало как да го извадят по-рано, защото се борели за живота на майка му.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки