Лятото най-сетне идва, но... заедно с есента


Лятото най-сетне идва, но... заедно с есента
31 Юли 2018, Вторник


Вижте какво време ни очаква през август

Автор: Силвия Горанова

След проливните дъждове през юни и юли, валежите през първото десетдневие на август чувствително ще намалеят и най-сетне ще усетим истинско лято, макар и за кратко. Отново ще има условия за гръмотевични бури и градушки, но те ще са по-малко и предимно в Западна България, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

През второто десетднение на месеца ще бъде най-слънчево и топло. Атмосферата над цялата страна ще е относително стабилна, а температурите - високи.

Периодът 20-31 август ще направи първите намеци за настъпването на есента. Температурите ще се понижат с 1-2 градуса, а дъждовете отново ще зачестят.

Валежите през август ще са най-значителни в планините. В Стара планина се очакват месечни количества до 100 литра на квадратен метър, в Западните Родопи - до 60, а в Източните - около 40. Така че, ако сте планували почивка на планина в края на август, помислете добре.

В следващите дни шофьорите трябва да бъдат внимателни на пътя заради предстоящите сутрешни мъгли. Изпаренията навсякъде създават условия за ниска видимост. Същият риск има и заради локалните валежи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки