В Родопите посрещнаха бесарабски българчета с „Диви разкази" на Николай Хайтов


В Родопите посрещнаха бесарабски българчета с „Диви разкази" на Николай Хайтов
Снимка: 24smolian.com
30 Юли 2018, Понеделник


Децата са от Одеса и са възпитаници на неделното училище „Българска камбана"

Автор: Десант

Областният управител на Смолян Недялко Славов подари „Диви разкази" на Николай Хайтов на бесарабските българчета, които са на посещение в Родопите от няколко дни, съобщи 24smolian.com.

Децата от Одеса и са ученици от от 3 до 10 клас. Те са възпитаници на неделното училище „Българска камбана" към Украинската асамблея на българите от Украйна, където изучават български език, запознават се с българските традиции, обичаи. В Родопите са по покана на Туристическо дружество „Родопея". Тук те посещават културно-историческите и туристическите забележителности в региона.

„Идваме често в България, почти всяка година, но в този край на страната сме за първи път и сме много впечатлени от гостоприемството и красотите на тази живописна част на България", споделя Перели пред родопската медия. Тя е във възторг от церемонията по посрещането им в с. Тешел, където бесарабските българчета бяха приветствани с хляб, сол и родопска гайда.

„Родих се във Варна, но живея в Одеса. На мен много ми харесва България, защото тя е много красива. Уча в Одеса в училище с английски език", споделя 13-годишният Марк.

„Харесва ми България с нейната природа. Това е моята родина", категоричен е и приятелят му Артур.


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки