Четиригодишна пианистка от Бургас ще свири на червения роял на сър Елтън Джон


Четиригодишна пианистка от Бургас ще свири на червения роял на сър Елтън Джон
26 Юли 2018, Четвъртък


Момиченцето сяда за първи път зад пианото едва на 3 години и 7 месеца

Автор: Десант

Четиригодишната пианистка от бургаската Музикална работилница „Веселина" - Елизабет Иванова, ще свири на червения роял на сър Елтън Джон в легендарния „Роял Албърт хол“ в Лондон. Тя ще докосне клавишите му на 4 април 2019 г.

За да стигне до това участие, малката българска звеза спечели награда в специална категория „Елена Коб стар“ в конкурса ,,Ферих“ във Виена, където ѝ бе присъдена и специална награда  в категория „соло пиано“. Там Елизабет участва и в майсторския клас на проф. Полански и свири и на концерта на лауреатите на майсторските класове.

Преди да отиде в Лондон обаче, още през октомври тази година на Елизабет ще пътува до Ню Йорк, за да вземе участие в концерта на лауретите от Международния онлайн конкурс „Златни класически музикални награди“ (,,Golden Classical Musik Awards”), който ще се състои в един от най-прочутите световни концертни комплекси „Карнеги хол“.

Новината дойде  преди няколко дни, когато малката пианистка, която свири едва от осем месеца, получи Първа награда в Конкурса за изпълнението си на произведението ,,Дъжд и дъга “ от Сергей Прокофиев. Именно това изпълнение на трудната за тази възраст творба й донесе поканата за престижното участие в Ню Йорк.

За осемте месеца, в които Елизабет е обучавана от бургаския клавирен педагог Веселина Колева, наградите следват една след друга. А последната изненада, която Елизабет поднесе, е новината, че Университетът за музика и сценични изкуства във  Виена, основан през 1817 г., я кани за своя ученичка в специалния клас за даровити деца.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки