Поскъпна паркингът на Рилския манастир


Поскъпна паркингът на Рилския манастир
Снимка: Юг News
24 Юли 2018, Вторник


Със свещите и входните такси за Хрельовата кула и манастирския музей посещението в светата обител може да надхвърли 30 лева

Автор: Десант

Над 30 лева може да ни излезе посещението на Рилския манастир. По изчисления на Юг News то може да достигне и 50 лева.

Медията информира, че таксата за паркиране край светата обител е повишена с левче и престоят на лек автомобил от 4 лева вече е 5 лева – независимо от времето за престоя. Увеличение има и при таксата за автобусите – от 8 на 10 лева, споделят превозвачи. Таксите са валидни за пакроместата и при Дупнишката, и при Самоковската парта.

По данни на Юг News, паркингите край Рилския манастир са отдадени под наем на дупнишка фирма. В Община Рила повдигат рамене и си измиват ръцете, че концесионерите решават какви пари ще взимат.

Новите такси обаче принуждават посетители да оставят автомобилите си на отбивките по пътя за манастира и да стигат до светата обител пеша, което е твърде неприятно преживяване в жегите.

Със заплащането на паркирането не се изчерпват разходите на решилите да запалят свещица в това култово православно място. Входът за Хрельовата кула например струва 8 лева. Толкова е и входната такса за манастирския музей.



Посетители споделят пред регионалната медия, че цели групи стигат до предверието и се връщат. А, тия, които трупат печати за „100-те туристически обекта“, за секунди се шмугват в залата и веднага се изнасят обратно.

Никак не са евтини и свещите – в храма стигат до 4 лева бройката.

Хората се питат как се връзва тази скъпотия с посланията срещу сребролюбието и алчността на самия патрон на обителта – св. Иван Рилски. И дали е баш християнско да се превръща една православна светиня в балкантуристка касичка за пари?! 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Калистрат
12.08.2018 14:48:48
1
0
Прякора на игумена е принцеса Евлогина . Превърнал е манастира на гей парад,Освен паркинга е направил и фима"царев връх "на която се води управител и получава заплата. Фирмата стопанисва хотела и ресторанта на Светата обител,всяка година дружеството отчита загуби и се налага манастира да покрива загубите около двеста хиляди годишно.Фирмата се управлява от жената на мутрата , която взима парите от паркинга.!!!
Скоро принцеса Евлогина купи на любовника си нов Мерцедес,любовника на име Даниел се води на щат в светата обител и взима няколко пъти повече от обикновен монах.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки