Задържаха за 72 часа Христо В. от Тополовград, обвинен в убийство на инвалид


Задържаха за 72 часа Христо В. от Тополовград, обвинен в убийство на инвалид
23 Юли 2018, Понеделник


Предстои делото да бъде внесено в Окръжен съд – Ямбол, ведно с искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“

Автор: Десант

С Постановление от 21 юли Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок от 72 часа Христо В. Той е обвинен за това, че вечерта на 19 срещу 20 юли в частен дом в гр. Тополовград умишлено умъртвил чрез удушаване възрастен мъж от същия град – престъпление по чл. 115, ал. 1 от НК.

Предстои делото да бъде внесено в Окръжен съд – Ямбол, ведно с искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Христо В.

Припомняме, че човекът, живеещ самотно в къща на ул. „Капитан Петко Войвода” - Коста Димов, беше намерен от жената, която се е грижела за него, мъртъв в леглото си в петък.  Той е бил удушен със свалено от корниза перде в стаята му.

Болногледачката е била наета преди година, когато се наложило поради заболяване да му бъде отрязан единия крак.

В Тополовград било известно, че инвалидът получава висока пенсия, има и спестявания. Дъщеря му отдавна живеела в Бургас, но също се грижела достойно за болния си баща. Преди да бъде прикован към инвалидната количка, Коста Димов продължавал да работи и като охрана на помпената станция на ВиК, подаваща питейната вода за региона.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки