Украинският тираджия, убил семейство на магистралата, отива на съд


Украинският тираджия, убил семейство на магистралата, отива на съд
Снимка: dcnews.bg
21 Юли 2018, Събота


За по-малко от два месеца Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу Станислав Пислар

Автор: Десант

27-годишният украински тираджия Станислав Пислар, сяда на подсъдимата скамейка, след като размаза на магистралата край Пловдив младо семейство от Бургас. На 28 май на 123 км на магистралата, в близост до Пловдив, тирът, управляван от Станислав Пислар, помете лек автомобил „Ауди“, в което пътували Северина Коралска и Ивайло Минчев.

Съпругата била бременна в седмия месец и мъжът й я карал на преглед в София. Двамата – на 32 и 34 години, загинали на място.

Впоследствие се оказало, че тираджията е бил дрогиран с марихуана. Най-вероятно заради това той не намалил скоростта си, въпреки табелите, че участъкът, в който навлиза, е в ремонт и не се престроил в лявата лента на платното за движение. Заради това предната част на камиона се ударила в задната част на ремаркето. 

Ремаркето било отхвърлено напред и надясно и препречило пътното платно.

В момента на удара, Пислар осъзнал опасността и навил волана рязко наляво, като от това се насочил в насрещното пътно платно на магистралата. Той загубил контрол върху товарния автомобил, който блъснал и разрушил мантинелата, след което продължил неконтролируемото си движение, навлизайки в лявата лента за движение на северното платно, като предната част на влекача достигнала е ударила лекия автомобил „Ауди“, управляван от загиналия Ивайло Минчев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки