Външно министерство ще публикува в интернет годишните доклади по правата на човека


Външно министерство ще публикува в интернет годишните доклади по правата на човека
04 Юли 2018, Сряда


Омбудсманът ще има статут на наблюдател  на Националния координационен механизъм по правата на човека

Автор: Десант

Министерството на външните работи ще публикува на интернет страницата си годишните доклади за дейността на ведомството по правата на човека в България. Това реши правителството като прие промени в Решение № 796 от 19 декември 2013 г. за създаване на Национален координационен механизъм по правата на човека (НКМПЧ).

Част от основната дейност на механизма е да координира работата на държавните институции по изпълнение на задълженията по правата на човека пред международните контролни и наблюдаващи органи, както и присъединяването на държавата към международни договори в тази област.

Председател на координационния механизъм е министърът на външните работи.

Сред членовете са министрите на правосъдието, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на образованието и науката, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването и на културата, както и ръководители на държавни агенции. Омбудсманът има статут на наблюдател.

Първият доклад е изготвен през 2014 г. и заедно с тези за следващите 2 календарни години са приети от Министерския съвет. Новите промени в Решението предвиждат министърът на външните работи да изготвя проект на доклад, който да се изпраща за съгласуване с членовете на Националния координационен механизъм по правата на човека и след като бъдат отразени техните бележки - да се публикува окончателният вариант на страницата на дипломатическото ведомство.

С новите промени се цели дейността на НКМПЧ да бъде по-прозрачна и достъпна, като ще се създаде възможност за по-близка комуникация с неправителствения сектор и за активното му ангажиране с работата на механизма.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Къде е Европа? Опозиция?
04.07.2018 19:17:02
0
0
Толкова престъпности, наболели проблеми е съвсем замазано, ужаси! Няма опозиционен вестник! (в. Десант - цели проблеми/теми никога не се поставят. Грабеж тука, сеч там...Цялостна идея, цялостен закон, интегриран, с мисъл към останалите....Къде е в. Демокрация? Европа? Къде са опашките за броевете? В. Сидеров, гл. редактор е бил - управлаващ, в правителството ли? Основно външно говореше, пропагандираше - демокрация, слово, опозиция, Европа???
1
Въпроси
04.07.2018 19:06:43
0
0
Външно като ходят на работа само с коли, за да не са в контакт с пътници, граждани, пешеходци в България. Дори и така да е. Задръстени в тия отвратителни редици колони, с тези страшни, антисоциални като поведения и дизайн коли и водачи. Мръсотия. Като знаят статистиката за 69% мпс, които не трябва да са в движение. Всякаква демонстрация на психясали поведения...и на живо, и по медии и антисоциална психология. Със сигурност медиите дават такава картина. Не се дискутира, прави нещо по коруппцията, също? Не се ли дискутират някакви особени мерки, планове за справяне с кризи, тероризъм, терористични поведения и т.н. Това е градското положение с цивилното общество, демокрацията и т.н. Какво слово с тази агресия... тези въпроси са с много задни години, години назад??? това че влизат по килими, коли, отварят се врати.... като на ролеви правомощия. Това е елементарна култура. Няма нужда да сме с езици и дипломати.... културни ли, какво се казва? пишат позиции, декларации, комюникета... Кой може да си помисли, че има такава дума в българския речник? И предвид и всички времеви дистанции, но особено психологията - това са психопатски варианти на психологии. Не знам какви специалисти кризи и неща работят... целият преход е белязан от обременени хора, професии. Където и да се пишат и поставят факти, основни... никой не ги дискутира. Не се дава публичност, прозрачност. Какво защитавате в чужбина, като вътре в България нищо не се прави . Какъв проблем - някъде е бил поставен, формулиран, с данните, после дискусии, предложения, защита и т.н... Трябва да се премахне, реши. И някой (организация, партия, медия, вестник ,със съответното медийно присъствие) е защитавал този въпрос, несъответствие, пречка... (т.е. престъпности, ужаси)
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки