В Габрово ще осветят камбаните на новия храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“


В Габрово ще осветят камбаните на новия храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“
Снимка: Община Габрово
04 Юли 2018, Сряда


В града на Рачо Ковача ще изложат за поклонение и мощите на св. Лука Кримски и св. Матрона Московска

Автор: Десант

На 5 юли от 10 часа в Габрово тържествено ще бъдат осветени новите четири камбани на новостроящия се храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.

Идеята за неговото издигане датира от 90-те години на XX в., когато габровският квартал „Младост" се разраства и жителите му започват да изпитват нужда от свой православен дом. Постепенно зад идеята застава Община Габрово, която предоставя терен.

Първата копка е направена през октомври 2010 г., когато Негово lисокопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий поставя основния камък в присъствието на всички габровски свещеници, кмета на Габрово и председателя на Общинския съвет.

Строителните дейности започват през 2016 г. с полагане на основите и изграждането на сутерена, в който са разположени сервизни помещения и крипта.

Габровското архиерейско наместничество използва случая с освещаването на камбаните, да покани миряните на 10 юли от 17 в храм „Успение Богородично”, когато тържествено ще бъдат посрещнати частици от мощите на св. Лука Кримски и св. Матрона Московска. Светините ще престоят в църквата до 10 часа на 11 юли.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки