30 компании от страната на изгряващото слънце влизат в първия у нас Българо-японски бизнес форум


30 компании от страната на изгряващото слънце влизат в първия у нас Българо-японски бизнес форум
25 Юни 2018, Понеделник


В рамките на своето посещение у нас представителите на японските компании ще проучат възможностите за бизнес и инвестиции

Автор: Десант

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще открие Българо-японски бизнес форум, на който ще присъстват над 30 японски компании от различни икономически сектори, членове на Японската агенция за външна търговия (ДЖЕТРО).

В рамките на форума заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и японският посланик в България Н. Пр. Масато Ватанабе ще подпишат съвместен документ, с който ще се създаде Японски бизнес форум - нова платформа за делово сътрудничество между двете държави.

Представителите на ДЖЕТРО ще посетят България в периода 25-27 юни 2018 г. Мисията им е продължение на постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете страни по време на официалното посещение на министър-председателя на Япония г-н Шиндзо Абе в България през януари 2018 г. и потвърдени по време на визитата на вицепремиера Дончев в Япония през февруари 2018 г.

В рамките на своето посещение в България представителите на японските компании ще проучат възможностите за бизнес и инвестиции у нас, ще посетят производствени бази в София и Пловдив, които са пример за успешен бизнес в страната, и ще проведат срещи с представители на българския бизнес за установяване на директни контакти и стартиране на съвместни проекти.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки