България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск


България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск
24 Юни 2018, Неделя


Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище

Автор: Десант

"България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск". Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, съобщиха от Министерския съвет.

Министър-председателят посочи, че добрите резултати, които страната ни отчита с опазването на външната граница на ЕС, се дължат както на добрата работа на "Гранична полиция" и ФРОНТЕКС, така и на споразумението с Турция.

Борисов подчерта, че страните от ЕС и тези от Западните Балкани трябва да бъдат защитени. Той припомни позицията на България, която ще изложи и на срещата - незабавно затваряне на външните граници на ЕС и задължителното преминаване през граничните пунктове, релокацията на вече влезли в територията на ЕС мигранти и активна работа на споразуменията с трети страни.

Българският премиер заяви, че страната ни показва как успешно може да бъде защитена външната ни граница и да се справи с миграционната вълна. Той ще настоява да бъде намерено съгласие между всички държави членки по темата с миграцията.

Министър-председателят посочи още, че България, като страна на първа линия, заедно с Гърция, Италия, Испания не може да се съгласи с позицията за връщане на вече намиращите се в Европа мигранти в държавите на първа регистрация. Това би утежнило ситуацията в тези страни, тъй като ще им бъде прехвърлена двойна отговорност - по опазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки