Бурята отложи пускането на лифтовете в Пампорово


Бурята отложи пускането на лифтовете в Пампорово
Снимки: 24smolian.com
15 Юни 2018, Петък


Заради нанесените от поройните дъждове щети стартът на летния сезон в курорта ще се забави. Вижте подробностите

Автор: Десант

Стартът на летния сезон в Пампорово бе отложен със седмица заради пораженията, нанесени от поройните дъждове. По предварителни планове, неговото начало трябваше да се даде на 16 юни, съобщават от 24smolian.com.

Бурята нанесе доста щети и в байк зоната, където предстои да ce пpoвeдe eднo oт нaй-гoлeмитe вeлocъбития в Бългapия и peгиoнa – зpeлищният „Πaмпopoвo Бaйĸ фecт 2018“.

„С оглед на прогнозата за идните дни и много краткия срок, в който да оправим щетите, взехме решение в интерес на всички, този уикенд лифтовете в курорта да не работят и велопаркът да е затворен. Старт на летния сезон ще бъде даден следващата седмица с началото на Pamporovo Bike Fest на 21 юни", се казва в съобщение на Велопарк Пампорово.

Освен че проливният дъжд изнесе доста кал от велотрасето, той създаде и доста наноси и активизира свлачища по пътните артерии в курорта. Над Пампорово е валяла и сериозна градушка, която на места е натрупала сериозна ледена покривка.



Имаше проблеми с наноси по пътните платна Смолян-Пампорово, Пампорово-Стойките и Смолян-Стойките. В момента, по информация на смолянското Областно пътно управление, всички пътни настилки са изчистени и движението се осъществява нормално.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки