Промените в ЗУТ, намаляващи административната тежест, минаха на първо четене


Промените в ЗУТ, намаляващи административната тежест, минаха на първо четене
13 Юни 2018, Сряда


Най-много са предложенията за промени, внесени от „Обединени патриоти"

Автор: Десант

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройство на територията, намаляващи административната тежест, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Предложенията бяха внесени от ПГ на „Обединени патриоти“, от ПГ на ГЕРБ и от Министерски съвет, като най-много са тези на патриотите.

Те предвиждат и съгласуването на заданията и предложенията за подробен устройствен план да се извършва служебно от кмета на общината или от компетентния орган. Вторият проект на "Обединени патриоти" е свързан с отстраняване на съществуващите непълноти и неясноти в закона.

Част от предложенията на „Обединени патриоти“ касаят забавянето на цялостния процес по предоставяне на услугата достъп до интернет. За да се преодолее това, няма да се изисква разрешение за строеж за изграждане на физическа инфраструктура, разполагане на кабелни електронни съобщителни мрежи в чертите на регулационната линия на имота.

Законопроектът на „Обединени патриоти“ цели намаляване на административната тежест. Същата цел има и този на Министерски съвет.

Приетите предложения на ГЕРБ пък целят повишаване на качеството на строителството и ограничаване на практиката нелицензирани търговски субекти и физически лица да извършват икономическа дейност в разрез с нормите и правилата. Законопроектът разширява обхвата и на строителния надзор.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
лъжи
13.06.2018 12:06:38
0
0
Или новините или някой друг не е добре....
Само не не ясно, пак като ги дават новините... премиерът като пътува насам и натам... за какво ходи по тия държави? С тоя се срещнал, с оня се срещнал, пък няма нищо. За без нищо - кой ходи? и сега като бил в Израел.... и т.н... извинявайте, обаче заради ... сигурностите и медиите, кампаниите и т.н... ние имаме бити евреи!!! Всичко лъжа...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки