Как една родопчанка брани малка сърничка от колите по шосето


Как една родопчанка брани малка сърничка от колите по шосето
Снимка: 24smolian.com
13 Юни 2018, Сряда


Майката наблюдавала случващото се от една височина в горската местност над пътя

Автор: Десант

Близо час смолянчанка пази малко сърне край пътя, за да може майка му да си го прибере. Случайната среща на Диляна Аршинска с дивите животни е станала на километър от село Стража, където жената била на гости у своите родители, пише 24smolian.com.

Ненадейно на връщане към Смолян, на един от пътните участъци, изскочили пред автомобила й сърна с малкото сърненце. Тя натиснала спирачките и изчакала животните да пресекат. Майката притичала по пътното платно и се скрила в гората, но малкото се спряло и не помръднало.

Аршинска също спряла на място, за да види дали малкото ще иде при майката и за да не му се случи нищо лошо, стояла там близо час. Притесненията й били да не го бутне някоя преминаваща кола или да го нападнат кучета.

Малкото отишло и до колата, но Диляна направила всичко възможно, без да го докосва, да покаже пътя към майка му, която наблюдавала от една височина в горската местност. След близо час, малката сърничка се шмугнала в храстите, а Диляна продължила пътя си, приключва разказа си за случилото родопската медия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки