Пълен обрат: Борисов връща Бисер Петков като социален министър


Пълен обрат: Борисов връща Бисер Петков като социален министър
12 Юни 2018, Вторник


След като вчера му прие оставката, днес министър-председателят реши друго: „Сутринта му казах да отива на работа, да си продължава дейността!”

Автор: Янко Крумов

Премиерът Бойко Борисов връща на поста социалния министър Бисер Петков, след като вчера прие оставката му. „Сутринта му казах да отива на работа, да си продължава дейността”, каза министър-председателят.

Това се случва, след като по-рано днес протестиращите майки на деца с увреждания заплашиха с мащабен протест с искане за оставка на кабинета заради изненадващата рокада и оттеглянето на социалния министър. Те бяха категорични, че целта на палатковия им лагер пред парламента не е била оставката на Петков.

„Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, с финансовия, здравния и зададох елементарния въпрос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 милиона повече на година”, поясни Борисов.

„В същото време г-жа Манолова казва, че проектозаконът ѝ не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отива на работа”, заяви премиерът.

„Оставям го да работи, щом това е министърът, който им харесва”, каза Борисов. След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери, каза още той.

„Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, отбеляза премиерът.

„Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях”, допълни Борисов.

Малко по-рано вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира за Бисер Петков, че е добър професионалист, който си върши работата. В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки