Поморие ще има 48 нови камери за видеонаблюдение


Поморие ще има 48 нови камери за видеонаблюдение
12 Юни 2018, Вторник


Те ще помагат за сигурността и спокойствието на жителите и гостите на града по време на летния сезон, стана ясно след среката на вицепремиера Валери Симеонов с кмета Иван Алексиев

Автор: Силвия Горанова

Община Поморие със собствени средства изгради система от камери, която ще подпомага работата и на Полицията, във връзка с осигуряването на сигурност и спокойствие на жителите и гостите на Поморие. Решението беше огласено от кмета Иван Алексиев още по време на срещата с вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов и туристическия бранш, която се проведе на 9 юни. От пресцентъра на морската община изпратиха днес подробности за вида и броя на камерите.

„Целият град, включително входовете и изходите му, вече е под наблюдение. Камерите са различни в зависимост от територията, която наблюдават – някои са стационарни, други – 360-градусови. Предстои разширяване изграждането на системата към Ахелой и Каблешково”, обясни Алексиев.



Общо 48 броя камери са разположени в 24 точки в Поморие и на кръстовището на гр. Ахелой. Освен в Общината, мониторинг център ще има и в РУП Поморие, а софтуерът на камерите има възможност за проследяване на номера в две локации (нощен и дневен режим) и разпознаване на лица (също в нощен и дневен режим).

„Поморие, за разлика от другите черноморски общини е много удобна за контрол. Престъпленията тук са най-вече от битов характер, а комуникацията между местната управа и бизнеса е изключително добра, което най-вероятно е причината миналата година за Поморие да има само един сигнал за нарушаване на нощната тишина, което е своеобразен рекорд на фона на другите общини”, коментира директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Във връзка със сигурността, гл. инспектор Георги Куцаров – началник на РУ Полиция-Поморие уточни, че общо 42-ма ще са командированите полицаи на територията на община Поморие за летния сезон, като освен сформираните екипи, ще има и пешеходни патрули.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки