Оставка: Депутат нарича българите в Западните покрайнини... „народа на Югославия"


Оставка: Депутат нарича българите в Западните покрайнини... „народа на Югославия"
07 Юни 2018, Четвъртък


Заради това изказване на депутата Антон Дончев депутатите от „Обединени патриоти" поискаха оставката на шефа на Комисията по политиките за българите в чужбина

Автор: Десант

С декларация от трибуната на Народното събрание днес от парламентарната група на „Обединени патриоти“ поискаха оставката на Андон Дончев като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина.

Мотивите за това настояване представи депутатът от „Обединените патриоти" Красимир Богданов. С недопустими действия – изказвания и политически изяви, Дончев уронва авторитета на институцията Народно събрание и на България, както и внушава на сънародниците ни зад граница незаинтересованост по проблемите им от страна на българската държава.

На един от случаите с недопустимо поведение от страна на Андон Дончев е свидетел самият Богданов по време на посещението им в Западните покрайнини. По време на откриване на Културно-информационен център на българите в с. Звонци, общ. Бабушница, Дончев приветства присъстващите българи с думите „народа на Югославия“, обяснил им, че нямат нужда от членство в НАТО и ЕС, а в България в скоро време щял да се проведе референдум за излизане от НАТО, каквато политическа кампания напоследък обявяват от партия „Воля“, чийто представител е Андон Дончев.

Освен предизвикващите възмущение публични изяви на Дончев, патриотите заявяват, че той е подхождал към задълженията си на председател на Комисията изключително непрофесионално.
„Андон Дончев трябва незабавно да подаде оставката си като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина", завършва декларацията на „Обединени патриоти".


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки