Единият от избягалите от Софийския затвор бе убит (ОБНОВЕНА)


Единият от избягалите от Софийския затвор бе убит (ОБНОВЕНА)
Снимка: Нова телевизия
06 Юни 2018, Сряда


Вижте подробностите

Автор: Десант

При среднощна престрелка в центъра на Ботевград бе убит избягалият от Централният софийски затвор рецидивист Владимир Пелов, а друг криминално проявен е в болница в тежко състояние, съобщава NOVA.

Идентификацията на Пелов е извършена по пръстови отпечатъци, тъй като брат му отказал да го разпознае. Стрелбата е станала около 23 часа снощи зад сградата на Историческия музей на Ботевград. Пелов е издъхнал на място.

Раненият е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия. Той е приет с две прострелни рани в корема в „Пирогов”. От болницата съобщиха, мъжът е „опериран през нощта по спешност и е настанен в централна реанимация в много тежко състояние”.

Екипи на полицията отцепиха района в Ботевград малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия - две от тях на местопрестъплението. По първоначална информация двамата мъже са стреляли един срещу друг.

Според кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, „Марио Панчев е доста близък приятел, съмишленик и последовател на Владо Пелов”.

„Знаех, че са в добри отношения”, поясни Гавалюгов и изрази учудване, че именно Панчев е застрелял Пелов.

Преди повече от 25 години Марио бил прострелян „при неволно боравене с оръжие в апартамент на Владо Пелов”, разказва ботевградският кмет в ефира на медията. Той твърди, че познава Панчев от ученическите години, тъй като са връстници. Пелов също е родом от Ботевград.

Панчев е регистриран в полицията за грабежи и незаконно притежаване на оръжие, но не е лежал в затвора. По непотвърдена информация, той е бил информатор на полицията.

По-късно днес пред Нова телевизия мъжът, който е бил в една килия с Пелов в приемната за затвора, разкри, че Панчев е бил един от основните свидетели срещу Пелов за двойното убийство, за което той е бил осъден. Именно след тези свидетелски показания неговият престой в ззатвора е бил удължен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки