Вредители гризат листата на дърветата край Милин камък


Вредители гризат листата на дърветата край Милин камък
Снимка: РДГ Берковица
28 Май 2018, Понеделник


Хората, дошли за традиционния курбан на 19 май в памет на загиналите тук юнаци от Ботевата чета, били неприятно изненадани. Чакат институциите да се задействат

Автор: Десант

Гората в историческата местност Милин камък във Врачанско е нападната от вредители и дърветата са останали без листа, информира bulnews.bg.

Милин камък е знаково място, свързано с Ботевата чета и всяка година тук се чества паметта на загиналите 22-ма борци за национално освобождение. На традиционния курбан на 19 май хората били неприятно изненадани от обезлистените клони на дърветата. Веднага сигнализирали до община Враца, екоинспекцията и управлението на горите в Берковица.

"Ако не се напръска през следващите една-две седмици, трагедията ще се разрасне до невъзможност да бъде спасена гората", категоричен е жителят на село Чирен Иван Иванов.

От община Враца обясниха, че веднага е обявена обществена поръчка, но на търга едната от двете явили се фирми се отказала. Затова е в ход нова процедура.

Природозащитници и родолюбци се надяват, че гората все пак ще оцелее до края на новата процедура и ще дочака да бъде спасена.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки