Валери Симеонов и цялото ръководство на ДНСК с внезапна проверка в Слънчев бряг


Валери Симеонов и цялото ръководство на ДНСК с внезапна проверка в Слънчев бряг
15 Май 2018, Вторник


Нарушенията по плажа в най-големия ни морски курорт продължават

Автор: Диана Славчева

На прага на летния туристически сезон вицепремиерът Валери Симеонов и ръководството на Дирекцията за национален строителен контрол извършиха проверки на най-мащабните нарушения по плажа в най-големия ни морски курорт – Слънчев бряг. Обект на инспекцията бяха така наречените преместваеми обекти, за които още миналото лято бе установено, че са незаконни по своята големина, височина и по основанията за поставянето си. 

Става въпрос за заведенията по южния плаж на Слънчев бряг „Дъ уан“, „Какао“, „Ла Кубанита“ и „Бедрум“. Известно е, че и четирите имат общ собственик, за който се знае, че е приближен до така наречените групировки. 



Оказва се, че те са в същия вид, в какъвто са били и миналата година, като никой не си е направил труда да ги приведе в съответствие с изискванията на Закона за устройство на територията, с Наредбата на общинския съвет в Несебър и Закона за българското Черноморие.

„За всички нас, извършващи проверката, беше безспорно, че има брутални нарушения и на трите нормативни акта. Предстои да се вземат мерки за премахване на тези заведения. Ще бъде сезирана и прокуратурата, където има основания за това“ - изтъкна Валери Симеонов.

Проверено бе и едно станало скандално известно съоръжение на централния плаж в Слънчев бряг, което се определя като бънджи. То е изградено от метални конструкции и е с височина 40 метра, макар наредбата на община Несебър да позволява до 3 метра височина на такива обекти. Въпросното съоръжение не е лицензирано, за него няма издадено разрешително и от Държавната агенция по стандартизация и метрология.

Вицепремиерът определи присъствието на такива преместваеми обекти като беззаконие, анархия и цинизъм. „За съжаление те съществуват с подписа на министърката на туризма Николина Ангелкова,  на която й е удобно да се прави, че не знае за какво става въпрос“ - с огорчение констатира Валери Симеонов.

Той бе категоричен, че е крайно време отговорните държавни институции да наложат ред и законност в най-големия курорт по родното Черноморие.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки