Когато болниците започнат да изпадат в клинична смърт...


Когато болниците започнат да изпадат в клинична смърт...
15 Май 2018, Вторник


Персоналът на болницата във Враца напуска, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да  функционират хирургията и родилното отделение, а в спешното отделение често единствените дежурни са санитарките

Автор: Десант

За пореден път на протест излязоха медиците от многопрофилната болница "Христо Ботев" във Враца. Хората в бели престилки нарекоха държавата мащеха и попитаха работещите в Здравното министерство как се живее три месеца без заплата.

Персоналът напуска, реанимацията не работи. Без анестезиолози не могат да  функционират хирургията и родилното отделение, а в спешното отделение често единствените дежурни са санитарките.

Ами както виждате оздравителният план на министъра и на зам.-министърката проработи – болницата не работи, коментира д-р Георги Комитски.

Полина Комитска пък е служителката, замеряла зам.-министър Жени Начева с яйца след вчерашната среща във Враца, но не съжалява за стореното.

Аз смятам, че нещата трябва да стигнат още по-далече, не само едни яйца да бъдат хвърлени, трябва да излязат всички и да хвърлят яйца, казва жената, която е счетоводител в болницата.

„И също имам пожелание да дойде във Враца и да получи инфаркт, когато няма лекар в спешно отделение, да получи кръвоизлив, да получи счупване, и да няма кой да я транспортира или оперира, пожелавам й го от сърце”, казва медицинската сестра Елина Славейкова.

Едва вчера медиците от врачанската болница получиха парите си за февруари.

До 2-3 месеца оздравителните планове за болниците в Ловеч и Враца ще дадат резултат, стига медиците да се върнат на работа. Това каза зам.-министърът по здравеопазването Жени Начева в предаването „Тази сутрин” по бТВ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки