Виртуален асистент ще напомня на шофьорите кога да си вземат винетка или да сменят гумите на колата си


Виртуален асистент ще напомня на шофьорите кога да си вземат винетка или да сменят гумите на колата си
02 Май 2018, Сряда


Вижте с какво още може да помогне на водачите онлайн платформата SteLLa, разработена от български екип

Автор: Десант

Екипът на Garaj.bg пусна бета версията на своя виртуален асистент за шофьорите в България.

Т. нар. SteLLa е онлайн платформа, където водачите и собственици на автомобили могат бързо и лесно да видят цялата информация за всяка кола – от напомнянето за застраховката, ГТП и ремонта до това дали не изтича шофьорската им книжка. За момента в системата могат да се проследят също така и данните за данъка на колата, винетката, обслужването на колата и дори смяната на гумите.

По думите на един от създателите на SteLLa - Валентин Коен, тя е разработена, съобразявайки се с навиците на съвременния човек и дълбокото навлизане на технологиите във всички сфери на живота и ежедневието ни.

Благодарение на платформата, днешните шофьори вече ще имат достъп и ще може да проверяват цялата им необходима информация от своя смартфон.

Факт е, че в настоящите модерни времена всичко около нас става все по-умно – телефони, часовници, офиси, домакински уреди, градски транспорт и най-вече колите ни. „Как обаче да обобщим информацията за колата си? Всичко, не само частично за застраховка и масло. А за повече от една кола – тази на съпругата, на родителите, на мотора? А ако имаме фирмен автопарк?“, казва Коен, за когото SteLLA отдавна е дясната ръка, когато е на път.

В днешния технологично интегриран свят въображението и желанията на потребителите нямат ограничения, защо да не е така и за виртуалния асистент, който да помага за всичко, свързано с колата, при това лесно и само с няколко клика или гласови команди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки