Българин създаде първа по рода си в света игрова книга


Българин създаде първа по рода си в света игрова книга
02 Май 2018, Сряда


Тя ще пренесе малчуганите в магическия свят на приключенията и откривателството

Автор: Десант

Българският автор Никола Райков, станал популярен с новаторските си приказки-игри, създаде нов тип игрова книга без еквивалент на световния детски пазар, чиято премиера ще е на 9 май.. 

Неговата „Приказка от два свята“ идва в игрова кутия и използва елементи от настолните игри, за да пренесе децата в свят на приключения и откривателство.

Освен луксозното издание от 100 страници неговия проект съдържа „карта на приключението“ с 10 начални и 10 скрити локации. Малчуганите ще могат записват и променят числа върху самата карта, в зависимост от изборите, които правят, с помощта на изтриваем маркер.

Проектът съдържа и кутийка с близо 30 картички с „магически премети“, които децата ще събират и използват в хода на самата история.

„Въпреки елементите от настолните игри, това все пак си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната съдба“ казва създателят ѝ Никола Райков.

Приключението ни отвежда в свят, където изглежда, че хората са изчезнали, а странни създания, наречени „хонтолули“, обитават тавана на стара изоставена къща. Те живеят в постоянен страх от сенките, които навлизат отвън и никога не напускат своя малък, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не решава да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един напълно непознат за него свят, където решенията на самия читател ще определят хода на историята.

Предварителни заявки, към които интересът е огромен, може да се направят на сайта prikazka-igra.com до 7 май.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България.

Той е автор е на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и "Добросъците". Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи.

Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки