Разбиха организирана престъпна група за трафик на жени, ръководена от кмета на Тъжа


Разбиха организирана престъпна група за трафик на жени, ръководена от кмета на Тъжа
Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП коментира, че по случая се работи от началото на 2018 г.
30 Април 2018, Понеделник


Голяма част от срещите се провеждали в столичния бар "Десет", където част от работещите били принуждавани да проституират

Автор: Десант

Девет души, сред които и кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров, са задържани по обвинение, че са предлагали момичета за сексуални услуги. Групата е работила близо година на територията на столицата.

Голяма част от срещите се провеждали в столичния бар "Десет", където част от работещите били принуждавани да проституират, каза заместник ръководителят на специализираната прокуратура Детелина Йотова, цитирана от БНР:

"В близост до бара е имало и къща, където именно са се изпълнявали тези сексуални услуги. Обяви са се подавали във вестник "Позвънете". Оттам всеки желаещ е можел да се свърже на определен предоставен от групата телефон или телефони за връзка, където вече се е обаждал и е получавал съответната услуга. На адресите са намерени суми пари, като на ръководителя тя е около 15 000 лева, а на лицето, което е било най-приближено да ръководителя, сумата е около 4500 лева".

За седем от задържаните ще бъде поискан постоянен арест. Останалите двама излизат на свобода срещу парични гаранции.

Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП, обясни как членовете на групата са набирали жертвите си:

"На момичетата са предоставяни високолихвени кредити, които те трудно успявали да върнат и винаги се получавало така, че те дължат пари на организаторите на престъпната дейност и по този начин са оставали в зависимост от тях. Установени са 20 момичета, които са изпълнявали такива сексуални услуги, различни по възраст. Няма данни в хода на работата да са установени малолетни и непълнолетни момичета".


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки