НФСБ: МВР трябва да накаже виновните длъжностни лица за инцидента с ранените полицаи


НФСБ: МВР трябва да накаже виновните длъжностни лица за инцидента с ранените полицаи
24 Април 2018, Вторник


От „Национален фронт за спасение на България“ напомнят, че на спортни мероприятия се забранява внасянето на сигнални ракети, светещи тела и пиротехнически изделия. И питат, кой е допуснал внасянето и използването на бомбата на стадиона

Автор: Десант

„Национален фронт за спасение на България“ призовава Министерство на вътрешните работи да поеме своята отговорност за инцидента с ранените полицаи Гергана Зашева и Петър Иванов по време на срещата „ЦСКА - ЛЕВСКИ“ и да накаже съответните виновни длъжностни лица. Вече пети ден върху главните виновници за инцидента е опънат чадър.

Това се казва в декларация на НФСБ, подписана от лидера Валери Симеонов и неговите заместници Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.

Повод за декларацията е грозният инцидент с хвърлената от Сектор „Б“ самоделна бомбичка, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени – 24-годишната Зашева и колегата й Иванов.

Зашева претърпява операция в столичната болница „Царица Йоанна“ като едва след няколко месеца ще има яснота дали зрението й ще се възстанови напълно.

Ето какво още се казва в декларацията на НФСБ:

"От „Национален фронт за спасение на България“ напомняме, че този инцидент има две страни – допускането на бомбата на спортното събитие и нейното използване.

Съгласно чл.20, ал.1, т.5 от ЗООРПСМ на посетителите на спортни мероприятия се забранява внасянето на сигнални ракети, светещи тела и пиротехнически изделия. За спазването на тази забрана са отговорни органите на реда от Министерство на вътрешните работи, чието присъствие на спортните мероприятия е задължително. Очевидно е, че в този казус те не са свършили ефективно своята работа.

Ето защо, смятаме, че основната вина за инцидента носят длъжностните лица, които са допуснали внасянето на пиротехническите материали и настояваме да им бъдат наложени санкции за несправяне с работата.

Странно е бездействието на полицията и в часовете преди футболната среща. Агитката на „Левски“ премина през центъра на София и „триъгълника на властта“ под оглушителната канонада на самоделни бомби, които се хвърляха на жълтите павета пред безразличните погледи на полицаите, съпровождащи хулиганстващите групи без да предприемат нищо. Ако вандалите бяха респектирани преди срещата, то нямаше да се стигне и до престъплението.

Считаме, че много по-ефективен резултат биха дали разследване и установяване на вината на длъжностните лица, санкции и уволнения, отколкото затварянето на очите дори и с черна превръзка.

Решаването на проблема с футболното хулиганство минава през спешното приемане на законодателните промени, изготвени и предложени от народния представител на Славчо Атанасов, както и приемането на поправки в Закона за защита от шума в околната среда, внесени в Министерски съвет от вицепремиера Симеонов и Министерство на здравеопазването."


НИК на НФСБ: Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов, Борис Ячев


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
коментар
24.04.2018 15:31:57
0
0
А една Декларация (и действия, програма) и по другите престъпления със сигурността, масова, където МВР - не си върши работата? Колкото по-културни са градовете и граждански, а не бандитски, и мръсотия толкова по-малко инциденти ще има в МВР. А с глобите - и много пари. Или просто да се създаде специализирана градска полиция. Масовите проблеми със сигурността, от мръсотия, коли, изключително .... ашлаци. За логични неща...., чието нарушаване,търсене, провокация, системно и не-логично/безлогично носят като Комуникация само Злоба, агресия, насилие!геноцид... кой ги прави тези неща? За да се даде тон на градско поведение, а не ашлашко, спортно и баровско... градската полиция следва да е с градско/цивилно облекло.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки