Ентусиасти поправиха за пореден път потрошеното Мостче на влюбените в "Хисарлъка"


Ентусиасти поправиха за пореден път потрошеното Мостче на влюбените в "Хисарлъка"
Снимки: Интернет
22 Април 2018, Неделя


Неотдавна то стана за втори път през последните месеци обект на вандалски набези

Автор: Десант

През есента наминалата година алармирахме в "Десант", позовавайки се на публикация в Юг News, че  дървеното мостче по Алеята на влюбените в парк Хисарлъка над Кюстендил вече е почти напълно потрошено и по него буквално е опасно да се минава.Малко по-късно то бе възстановено, но неотдавна отново стана обект на вандалски набези и пак бе потрошено.Тези дни доброволци, организирани в социалните мрежи, запретнаха ръкави и поправиха щетите по култовия за кюстендлци обект. 

Както съобщава Кмета.бг, две семейства с децата си, въоръжени с необходимите инструменти, заковали отново парапета. Една част от тези ентусиасти са се включили преди месец и в спасяването на бедстващите коне по Осоговския балкан. Въпросната Алея на влюбените е изградена преди повече от 10 години по проект на областната управа. Тя е с дължина около километър и половина. А мостчето е част от маршрута, по който има съоръжения за физкултура, пейки и беседки за краткотраен отдих, атрактивни кътове.


В категории: Репортажи , Добри Вести

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ама никак
22.04.2018 12:01:18
0
0
Абе село Първенец - Денят на Земята.
1
ама никак
22.04.2018 10:01:58
0
0
Днес гугъл информира, че било Денят на Земята. Съжалявам много... но по-досадно или тъпо представяне, или някакви думички..., които в 5 варианта повтарят едно и също като за малоумни... едва ли може да се измисли. Не сме очаровани никак от ... представянето на деня на земята.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки