В родния град на Левски се състоя първата Войводска среща за 2018 г.


В родния град на Левски се състоя първата Войводска среща за 2018 г.
Снимка: Фейсбук
22 Април 2018, Неделя


Днешните войводи обсъдиха следващите стъпки по своята дългосрочна обща кауза

Автор: Десант

Патриотичното сдружение "Пазители на българщината" избра за първата си Войводска среща за 2018 година родния град на Апостола на Свободата.

На 21 април, събота, там се събраха съвременните български войводи, които вече четири години следват своите лични и общи каузи "на ползу роду". Самото Карлово е сред градовете, представени със своя чета, която, съвсем естествено, носи името на Васил Левски.

Сдружението е учредено през 2014 г. и в него участват близо 80 български войводи - почетни или действащи, заедно със своите чети. Всички те са изявени лидери в различни области на обществения живот и бизнеса, но отделят време и средства за идеите и задачите на сдружението.

В Карлово те проведоха първото си за годината общо събрание, на което обсъдиха следващите стъпки по своята дългосрочна обща кауза, чието изпълнение трябва да приключи в края на настоящата година. Новите членове на сдружението пък положиха клетва и се вляха в редовете на днешните войводи.

"Пазители на българщината" е инициатор на националната кампания, посветена на 1300-годишнината от победата на войските на кан Тервел над халифата при Константинопол, която спира нахлуването им в Европа. Тази обща кауза сдружението развива активно от 2016 г. Като първа стъпка са отпечатани брошури, които се разпространяват безплатно и разказват за делото и приноса на кан Тервел в запазването на европейската цивилизация чрез тази безапелационна военна победа през 718 г..

Сдружението се ръководи от Управителен съвет, чийто председател е Христо Ив. Димитров - създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл "Българе".


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки