Срам: Физическа разправа в СДС, сините се млатиха заради бъдещата си линия


Срам: Физическа разправа в СДС, сините се млатиха заради бъдещата си линия
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
17 Април 2018, Вторник


Още в началото на срещата от опозицията на Лукарски изпратиха мейли до медиите с текст "Спешно! Нападнаха ни"

Автор: Десант

До физически сблъсъци се стигна по време на днешното заседание на Националния съвет на СДС в Културния дом на Красно село в София. На него лидерът Божидар Лукарски се канеше да предложи Съюзът на демократичните сили да поеме по патриотично-консервативна линия и да скъса с либерализма.

Неговите опоненти, в лицето на заместниците му Румен Христов и Емил Кабаиванов пък се заканиха да използват заседанието, за да поискат оставката му с мотива, че той не се справя с нищо.

Още в началото на срещата от опозицията на Лукарски изпратиха мейли до медиите, озаглавени: "Спешно! Нападнаха ни". В тях те написаха "Мутри на Лукарски от неидентифицирана охранителна фирма не допускат, гонят и удрят членовете на НИС и Националния съвет от залата".

Лукарски и хората му пък бяха категорични, че представителите на 6 от организациите на СДС нямат право да участват и гласуват в заседанието, защото не са платили членския си внос. Това са именно структурите, решили да поискат и гласуват за оставката на лидера.

Непуснатите обаче още вчера представиха документи, че са платили членския си внос. От лагера на Лукарски пък отвърнаха, че един човек е платил членския внос на всички и по този начин се опитва да си "купи" кухи структури.

Напрежението ескалира, когато един от членовете на Националния съвет размаха лист хартия и се развика, че на него е написан сценария за това как трябва да се проведе заседанието и кой каква роля да играе. Седесарят бързо бе сбутан, ступан и съборен на земята от няколко от съпартийците си.

"Има много страсти, в залата има хора, които не са платили членския си внос. Те твърдят, че са го направили, но има документи, които показват, че не са го направили в срок", каза Лукарски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Заради размириците синият лидер прекрати заседанието и заедно с поддръжниците си излезе от залата. Опонентите му обаче продължиха форума и така сините де факто се разцепиха.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки