Състезател се вряза в публиката на ралито „Валерий Великов“ в Шумен


Състезател се вряза в публиката на ралито „Валерий Великов“ в Шумен
Снимка: ШУМ.БГ
15 Април 2018, Неделя


Има пострадали. Вижте подробностите

Автор: Десант

Състезателен автомобил се вряза в публиката по време на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в Шумен. Инцидентът е станал около 14.30 ч., при третия последен манш на състезанието, когато състезателен автомобил BMW с пилот от Варна е загубил контрол над автомобила, който се е врязал в публиката.

Няколко души са пострадали, като двама са по-сериозно ранени. Те са откарани с линейки в шуменската болница, предаде БГНЕС. Състезанието е спряно.

Организаторите първоначално обявиха, че двама зрители са с фрактури на долни крайници, а трима с охлузвания. По-късно от полицията уточниха, че ранените са общо шестима.

По информацията на местния сайт Шум.БГ автомобилът на варненския пилот Николай Георгиев е излетял от пътя на излизане от последния завой преди "Стъклото", където се развива много висока скорост.

Градът под Илчов баир е домакин на 19-то издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. То се явява първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки