Как да се преборим с пролетната депресия


Как да се преборим с пролетната депресия
11 Април 2018, Сряда


Двама български психолози са разработили революционна терапия за ментален и емоционален детокс


Автор: Десант

Пролетта е време за прочистване. Но освен тялото, съзнанието ни също има нужда от подобно освобождававане. След зимното изтощение и пасивност пролетта, освен енергия, носи и опасност от депресия и пролетна умора. За да презаредим организма си, специалисти препоръчват различни програми за детоксикация на тялото и настройване на режим „растеж и ентусиазъм”.

Но човекът не е само тяло. Психиката също има нужда от подобна детоксикация. Според Световната здравна организация грижата за психичното здраве е от първостепенно значение за постигането на цялостно благополучие.

Айнщайн е казал, че не може да решим даден проблем на същото ниво на съзнание, което е създало проблема. А Буда твърди, че всичко това, което сме, е резултат от мислите, които имаме. Каквото мислим, в това се превръщаме.

Можем ли да очакваме добри резултати и старт на новия сезон, ако пренебрегваме психологическите си нужди?

Известна е връзката между мислите, емоциите и здравето на човек. Дори може да се каже, че в основата на телесното здраве е нашата ментална нагласа.

Двама млади български психолози Андрей Ганев и Даниел Троев са разработили терапия за ментален и емоционален детокс. Първият  по рода си такъв сеанс те ще ще проведат на 19 април в Център „Фрейле" в София.

Според тях човек трябва да знае как да се освобождава от негативното, излишното и токсичното в ума. Когато той е изпълнен с неприятни емоции и чувства и не знае как да се справя със стреса, неминуемо се нарушава качеството му на живот.

Много често подобни хронични състояния влошават и физическото му здраве. Пример за това са изследвания, показващи връзката между негативните емоции и отслабената имунната система.

На база ежедневната работа с хора, които искат да преодолеят натрапливи мисли, да овладеят негативните емоции, да се научат да управляват чувствата си, двамата психолози са изработили ефективни стратегии и практични методи, с които успешно може да се постигне желания резултат.

Те твърдят, че чрез подобен ментален и емоционален детокс може да се подсили имунитета на ума и устойчивостта на психиката, за да издържа на напрежението и ежедневните предизвикателства.

Андрей Ганев и Даниел Троев са психолози с богат опит и са били водещи на десетки семинари, лекции, обучения. 


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки